Tuesday, 22 July 2008

Dualitatea supraomului

Te-ai simtit vreodata ca fiind un element distinct grupului , ansamblului din care faceai parte ??
Mai detaliat , cum ca nu ai face parte din rasa , din societatea , din mediul in care salasluiesti ???
Ai simtit cum ca esti superior multor persoane din jurul si din anturajul tau dar totusi trebuie sa convietuiesti cu acestia??? Daca raspunsul este afirmativ la intrebarile de mai sus si multe altele de gen , nu inseamna ca ai depasit regula bunului simt sau ca ai incalcat principiul modestiei , sincer si personal consider ca modestia este o limitare a valorilor reale ale omului , ci pur si simplu ai simtit ca esti altfel structurat fata de restul chiar daca adunci ca si trasaturi fizice iar materialul este acelasi.
Rezonanta si felul in care privesti, analizezi si dai conotatie lucrurilor tinde sa aduca la suprafata beneficii majore pentru omenire asta daca "placa" cu modestia , sau griji de genul cum te-ar vedea societatea etc nu te-ar limita in ascensiunea
ta catre indeplinirea misiunii proprii si influentarea misiunii universale planetare.Discrepanta dintre esenta si realitate face ca sufletul celui in cauza sa sufere si sa se propage in cascada suferinte si mentale si fizice sau alt gen de disconfort.
Totusi natura duala supraomului este necesara pentru pastrarea echilibrului , astfel ca nu ai putea sa fii un barometru echitabil, o balanta echitabila daca te inclini numai intr-o parte si ramai fixat acolo . Supraomul de-a lungul vietii oscileaza de-o parte si de cealalta a punctului de echilibru tocmai in speranta de a gasi coordonatele ideale , coordonatele care il vor aduce in starea de echilibru necesara atat propriei persoane cat si creatiei unor utilitati benefice contemporanilor cat si urmasilor.
Drumul de-a lungul liniei vietii si natura duala a supraomului il fac pe acesta sa atinga stari , emotii , trairi,sentimente diferite , complexe si foarte profunde
indiferent de conotatia negativa sau pozitiva cu care sunt catalogate aceste evenimente.Senzitivismul supraomului trebuie privit ca o dezvoltare a sacrului si a profanului sub acelasi corp fizic , astfel ca fiecare supraom are o misiune sacra dar cand se naste este un profan astfel ca de-a lungul vietii si experientei acumulate ajunge sa trezeasca mostenirea ancestrala si sa gasesasca rezolvarea la problemele trasate siesi pentru rezolvare.
Supraomul nu manipuleaza , nu este ingamfat , nu este arogant , doar ca el trebuie sa influenteze si sa se lase influentat de cei din tagma lui indiferent de consecinte , el prin natura lui trebuie sa influenteze spre a putea asigura evolutia si dezvoltarea unor noi tipare de gandire , comportament , analiza , sinteza etc. mai exact este motorasul mobilizator al evolutiei planetare.

autor:Master_mind

No comments: